Mala škola astrologije

Mala škola astrologije

PUNI MJESEC U ŠKORPIONU

Pišem vam ovu objavu mada nisam to planirala (i nema veze s astroškolom), budući da sam danas u šetnji dobila veliku inspiraciju i potrebu za time. Iz dva razloga.

Prvi je taj da je danas 07.05.2020. puni Mjesec u znaku škorpiona i idealno je vrijeme za otpustiti, oprostiti i završiti neke faze u našim životima. Točno u 12:45 sati je Mjesec postigao svoju puninu, ali njegova energija djeluje kako jučer tako i danas cijeli dan. Uštap simbolizira kraj jednog razdoblja i uvijek je dobro iskoristiti njegovu energiju za emotivno čišćenje i otpuštanje onog što nam više ne služi u životu. Najviše ćete ovo osjetiti kroz ono područje života kojim vlada kuća u kojoj se nalazi ovaj Puni Mjesec (a počinje vam u znaku škorpiona) ili tr. Sunce (počinje u znaku bika) te sve osobe s osobnim planetima na 16-19 stupnjeva škorpiona i bika, ali i lava i vodenjaka.)

Puni Mjesec je lunarna faza kada se Mjesec čini potpuno osvijetljen iz Zemljine perspektive. To se događa kada se Zemlja nalazi između Sunca i Mjeseca. Sunce i Mjesec su u aspektu opozicije, suočeni, sve je osvjetljeno i nema tajni ni skrivanja. Takav Mjesec ima veliki utjecaj na cijelu prirodu, na plimu i oseku, ali i na našu energiju, na naše emocije.

Mjesec se nalazi u znaku škorpiona, a škorpion je znak elementa vode koja također simbolizira naše emocije. To je znak intenziteta, dubina, naše podsvijesti i ogromne snage regeneracije koje nismo ni svjesni. On govori o ciklusima rađanja i umiranja, života i smrti, o starim znanjima zakopanima duboko u nama i o potrebi otpuštanja i prepuštanja. Znak je velikog intenziteta, ali i strastvenosti. Daje nam priliku da zaronimo u dubine svog nesvjesnog i da promijenimo način razmišljanja i percepciju svijeta oko nas.

Njime vlada planet Pluton, Gospodar transformacije. On traži da zaronimo duboko u Sebe i suočimo se sa svojom boli, patnjom, onim ne tako lijepim aspektima svog bića, koje svjesno, ili nesvjesno, nastojimo sakriti od drugih, ali i od samih sebe. Nije uvijek ugodno suočiti se s vlastitim potisnutim emocijama i demonima, sjenom, ali Pluton traži upravo to, da duboko zaronimo u najbolnije rane, osvijetlimo ih iznutra i priznamo da su tu. Da ih osvijestimo, osjetimo i konačno otpustimo. Da oprostimo. Sebi i drugima. On zapravo traži da umre sve ono staro, potrošeno, sve što nam više ne služi, da bismo kao ptica Phoenix, na zgarištu starog, rodili se ljepši nego ikad. I daje nam ogromnu snagu osobne unutarnje transformacije i regeneracije.

Kako se u opoziciji s Mjesecom nalazi Sunce u biku, u znaku elementa zemlje, ovo je idealno vrijeme za zasaditi sjeme novog. Jer tek kada zemlju očistimo od korova na njoj može niknuti najljepše cvijeće. I tek kada prolijemo prljavu, ustajalu vodu tek tada u čašu možemo uliti bistu, kristalno čistu. A voda uvijek treba korito, zemlju, koja ju usmjerava kuda i kamo da teče.

Napravite večeras svoj mali ritual, napišite na papir svoja zamjeranja, rane, blokade, boli,… pa ga bacite u vodu ili ga zakopajte u zemlju. Možete ga i spaliti vizualizirajući kako se ta energija razaranja pretvara u energiju novog, u energiju stvaranja.

I napravite to do 19:00 sati (ako ne stignete može i kasnije), a tada u tišini meditirajte barem 7 minuta. I to je drugi razlog mojeg javljanja.

Jutros sam dobila poruku moje drage prijateljice Ines Tićak, koja je zajedno sa mnom završila astroškolu davne 2007. kod drage Zdenke Andrijić, o kojoj zadnjih dana jako intenzivno razmišljam. Zaista mi jako nedostaje. Bila je moja astrološka i životna učiteljica. Radi se zapravo o njenoj inicijativi da se svakog sedmog dana u mjesecu svi zajedno (jer energija grupe je vrlo snažna), u 19:00 sati povežemo i budemo s anđeoskim energijama u meditaciji sedam minuta. Zašto baš 7. dana u 7 sati i 7 minuta? Zato jer je broj sedam Anđeoski broj. A toliko svojeg vremena svatko od nas može odvojiti za sebe.

Vrijeme u kojem živimo zaista je snažno i posebno za sve nas. Živimo u periodu buđenja mnogih duša i velikih promjena na Zemlji. Zamolimo Anđele za pomoć, da otpustimo staro, da oprostimo. Zamolimo za naše iscjeljenje i za iscjeljenje cijele naše Majke Zemlje.

Naša Zdenka bi uskoro, 25.05. imala svoj rođendan. Neka joj je sretan i neka ga proslavi u zagrljaju svojih Anđela. Hvala vam Zdenka u ime svih nas (Ines, Ljilje, Suzi, Bibe, Anamarije, Blaže, Mirjane, Ulle, Alice, Vildane, Dubravke, Tajane, ...) u ime svih kojima ste bili velika Životna učiteljica.

 

Tekst za povezivanje s Anđelima u 19:00 sati:

„Pozivam svoje osobne anđele čuvare, anđele iscjeljivanja, anđele obilja, anđele mudrosti, anđele radosti, anđele prirode, arkanđele Mihaela, Jofiela, Šamuela, Rafaela, Uriela, Zadkiela, Gabriela i anđelicu Zemlje da sljedećih 7 minuta budu sa mnom i s onima koje volim i za koje molim!

Anđeli moji, unesite mir i radost u naše živote!“

 

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=4TNxCg0Odqo

Ostanimo u kontaktu

 

Želite primati obavijesti o novim objavama?

Prijavite se ...